Monday, August 23, 2010

Happy 5th Anniversary...


Peristiwa 5 tahun yg lalu...

Alhamdullilah on 20th Aug 2010 (Jumaat) bersamaan 10 Ramadhan 1431 H genap le 5 tahun usia perkahwinan kami...Rasa macam baru je lagi peristiwa akad nikah 5 tahun lepas..Kire dh melepasi first stage married bak kata org2 yg berpengalaman..



On that day kami just pegi Iftar di luar. Hajat hati nak ke INTEKMA, Seksyen 7 berbuka puasa tapi mengenangkan keadaan yg tk selesa sebab yelah baru balik kerja lepas itu jem plak nk balik Shah Alam jadi tangguhkan dulu hasrat itu. Lagipun dengan Wildan kan tak tau lagi mood dia mcm mana. Di buat nyer dia meragam emmm...nahas le Ibu&Ayah tak dapat le nak makan dengan peaceful nyer. So pegi le Restoran Steam Boat kt Seksyen 23 tu sebab nak cuba since restoran tu baru bukak. Agak malang di situ sebab already fully booked. Terus le aku decided berbuka di restoran JM Beriani dekat je dengan kedai dobi..So aku call le takut tmpt pun xde kt situ. Nasib le masih available..So kami berbuka le dengan Nasi Beriani.



Pagi Sabtu awal pagi lg dh ke pasar tani dkt dgn rumah. Cari bahan mentah sebab ari ni adik-beradik aku datang berbuka di rumah...Menu nyer Ayam Masak Lemak Cili Api, Sambal Udang, Ikan Cencaru Sumbat dan Cendawan Goreng Tepung. Kuih-muih beli di bazar Ramadhan sahaja..nasib le adik2 aku yg perempuan tu datang awal menolong ape yg patut. Wildan lak pakcik nyer tengokkkan. Senang le skit nak masak..Klau tak tu layankan Wildan lagi masak lg mau suara aku pun high pitching je. Ayah nyer mana ade bz manjang dkt kedai. Tapi yang sedih gambar sekeping pun xde. Bukan senang nk berkumpul ramai2 ni..Mak&Ayah aku tumpang gembira kt kg brapa kali tah call je dr kg nun. Kesian diaorg kesepian nasib le ade Adik aku yg bongsu tu teman.


Ari Ahad giliran family sebelah Ayah Wildan lak datang. 2 keluarga je yg datang sbb yg lg 2 tu bz meniaga di bulan puasa ni..Menu semalam Nasi Beriani, Ayam masak merah dan dalca. Semalam mmg penat sbb masak sorang2 kt dapur. Mmg paksa En Tauke tu balik awal tengokkan anak dia. Wildan ni klau xde org layan mmg kaco je kt dapur. Abis semua di punggah. Letih Ibu kena kemaskan balik. Main basikal pun kt dapur anak aku tu..

Emm penat pun tak hilang lagi rasanyer tapi ok seronok rasanyer. Masa family aku datang tu le pny le meriah sbb ramaikan. Sampai Wildan pun nampak pelik sangat..Sebab biasa bertiga je. Tapi Wildan ni bila cousin ramai dtg mula le kedekut toy dia. Even ball yg kadang dia tk layan pun blh jadi benda yg dia sayang..Semalam smpai gado2 dengan cousin yg setahun muda dr dia. Org tu dh le kecik je. Wildan ni badan semangat skali dia tolak dh jatuh budak tu..Basikal dia ade 2, tapi dua2 dia tak nk bg Raif naik..Wildan oh Wildan.













3 comments:

mumof2heroes said...

happy anniversary...semoga berkekalan ke akhir hayat. :-)

Mimi said...

congrats!!! semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa... Amin!!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)